tiistai 30. heinäkuuta 2013

Valmistautuminen soutuun – soutajan, soutuvalmentajan ja fysioterapeutin silmin

Soudettaessa kirkkoveneellä pitkiä matkoja ei alkuvetoa kannata hakea liian kaukaa. Keskivartalo kannatta pitää tiukkana ja varoa turhia repäisyjä olkapäistä. Samoin ranteet on pidettävä suorina, jotta vältetään turhat jännetuppitulehdukset.
 
Kirkkovenesoutu on tiimityötä! Tässä pätee sanonta, että joukkue on niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Jos kaveri väsyy, niin tsemppi auttaa jaksamaan. Tässä tahtiairojen soutajilla ja varsinkin perämiehellä on tärkeä tehtävä.
 
Ennen soutua kannattaa syödä pari päivää tavallista enemmän hiilareita ja muistaa juoda. Maltodeksiirä voi lisätä juomaan. Soudun yhteydessä banaaneja ja esimerkiksi ruisleipää.
 
Hyvin se menee, kun muistamme ettemme ole nyt tekemässä urheilusuoritusta vaan huimaa, muistorikasta kokemusta itsellemme ja kanssasoutajillemme.
 
Terveisin
Riitta Valpio
Kirkkovenesoutaja

Soutuvalmentaja
Työ- ja urheilufysioterapeutti
Diacor Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti